Kaip tinkamai naudoti šaldytuvą?

Šaldytuvas – vieta taupyti energiją ir pinigus.

Veikiausiai manote, kad užpildę savo šaldytuvą maistu, priverčiate jį naudoti daugiau energijos. Turėtumėte žinoti, jog yra priešingai! Kuo labiau užpildote savo šaldytuvą, tuo temperatūra jame mažiau svyruoja. Taigi, maistas atšaldomas, o jūs sutaupote energijos ir pinigų.

Apsipirkite, atsižvelgdami į šaldytuvo pajėgumą

Kodėl verta pirkti urmu? Didelis produktų kiekis kainuoja pigiau, tačiau tai naudinga ir jūsų šaldytuvui. Pradėkite nuo šaldiklio: pasidairykite akcijų ir nuolaidų mėsos skyriuje. Nusipirkite didelį mėsos gabalą, suporcijuokite jį ir įdėję į šaldymo maišelį padėkite į šaldiklį. Tinkamai užšaldyta mėsa tinkama vartojimui išliks iki šešių mėnesių. Likusią tuščią šaldiklio vietą išnaudokite išmintingai – užšaldykite uogas ar vaisius, kuriuos atšaldę galėsite patiekti kaip puikų desertą ar panaudosite gamindami kokteilius.

Pačiame šaldytuve tiesiog palikite vietos šalto oro cirkuliacijai. Laikykite dažniausiai naudojamus produktus priekyje, kad vos atsidarę šaldytuvo dureles galėtumėte juos pasiekti. Jei turite vaikų, kurie ieškodami skanėstų mėgsta laikyti praviras šaldytuvo dureles, skanėstus padėkite jų akių lygyje – sutaupysite daug elektros energijos. Nevirtą žuvį ar mėsą visuomet laikykite apatinėse lentynose, taip neužteršite kitų patiekalų ir išvengsite maisto išmetimo.

Gaminkite namuose

Namuose ruošiamas maistas visuomet yra pigesnis nei kavinėse ar restoranuose, o jūsų šaldytuvas yra pagrindinis ingredientų sandėlis.

Su išankstiniu pasirengimu galite pasigaminti maisto savaitei ar net visam mėnesiui. Sriuba, kepsniai ir troškinys – idealus vienos gaminimo sesijos savaitės patiekalų derinys. Į maisto gaminimo procesą įtraukite visą šeimą, taip laiko bei pinigų taupymo ir maisto gaminimo popietę paversdami smagiu ritualu. Tik atsiminkite, kad prieš talpinant maistą į šaldytuvą, jis turi atvėsti iki kambario temperatūros. Karšti patiekalai šaldytuve reikalauja daugiau energijos sąnaudų, siekiant juos atvėsinti.

Nesvarbu ar gaminate kasdien, ar kas mėnesį, tačiau maistui skirti sandarūs indai apsaugos nuo sugedimo. Toks maistas ilgiau išliks šviežias. O ant indelių pažymėjus patiekalo pavadinimą sutaupysite laiko ir energijos šniukštinėdami po šaldytuvą.

Kol aplinkiniai ieško galimybių sutaupyti, jūs tai pradėti galite jau savo virtuvėje, mažindami laiko ir energijos sąnaudas bei išlaidas.


Taip pat skaitykite

Kaip veikia savaime išsivalančios orkaitės?

Savaime išsivalančios orkaitės naudoja 482 laipsnių C, sudegindamos visus masto likučius ir leisdamos jums išvengti nereikalingo buitinės chemijos naudojimo.

Skaityti daugiau

Viryklė ir jos priežiūra

Norėdami užtikrinti saugų,tinkamą ir kiek galima ilgesnį jos tarnavimą, privalote išmanyti apie viryklės priežiūrą.

Skaityti daugiau

Rekomenduojame šias prekes